Articles Comments

За Здрав Живот » Вредни храни

Как да не ни пробутат отровна храна

Как да не ни пробутат отровна храна

Ако не внимавате при пазаруване в магазин, може си докарате хранително отравяне, предупреждават експерти. В много магазини, дори от големи вериги се продават негодни стоки, които ще навредят на здравето ви. За това е нужно да бъдете особено внимателни при пазаруване. Експертите дават няколко полезни съвета как да се предпазите. Първо избирайте опакованата и консервираната храна. Не купувайте храна в консерви, които са издути или нащърбени или от буркани, които са спукани или с разхлабени или … Read entire article »

Filed under: Вредни храни

Генно модифицирани храни

Генно модифицирани храни

Част от тази статия доскоро бе свободно достъпния филм на Джефри Смит – “Семената на Заблудата” (Seeds of Deception). В момента няма достъп до този филм, за сметка на това има два торента, чиито линкове намерихме в интернет и искаме да споделим с вас. Информация за тях ще намерите в края на статията. Филмът на Джефри Смит, заменихме с подобен, който съдържа също много от основната информация свързана с проблемите и заплахите, свързани с ГМО. В … Read entire article »

Filed under: Вредни храни, Вредно

Най-добрите и най-лошите храни за мъжете

Най-добрите и най-лошите храни за мъжете

Натурален сок В големи количества вашето тяло не може да се справя със захарта в натуралния сок. Имайте предвид, че това важи с още по-голяма сила за тези сокове, които не са напълно натурални и имат добавки и концентрати. Дори и фрешовете съдържат доста големи количества захар. Добре е да знаете, че сокът не може да замести консумацията на самия плод. Хубаво е да не са наливате със сок, не е толкова безобидно и полезно. Банани Наречени още сутрешен … Read entire article »

Filed under: Вредни храни, Полезни Храни

10 ОТ НАЙ-ВРЕДНИТЕ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ

10 ОТ НАЙ-ВРЕДНИТЕ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ

Кренвирши – ужасно вредни. Няма кремвирши от месо. Това е сбирток от най-гнусните остатъци, които не е ясно дали имат и 1% месо. Бавна отрова за организма. Майонеза – френския специалитет е хубав, когато е домашно приготвен във френския прованс. И понеже у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия начин по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Безалкохолни напитки – особено вредни са … Read entire article »

Filed under: Вредни храни, Вредно

Захар

Бялата рафинирана захар, сладка и любима, кол­кото и да не ни се иска да го приемем, се оказа вреден и опасен за човешкото здраве продукт. Но още по-тревожен е фактът, че нейното производство във всички страни продължава да расте за радост на тър­говците и за ужас на учени и лекари. Човешкият ор­ганизъм действително ежедневно се нуждае от захар, но съвсем не в убийствено количество, консумирано в цивилизования свят, както и в концентрирания вид на фабричен продукт. В захарното цвекло, в захарна­та тръстика, както и в плодовете, тя е в концентрация максимум до 18-20%. Освен това човешкият органи­зъм вече милиони години се е приспособил приемането на захарта да става в присъствието на пълния състав на консумирания плод или зеленчук, със съ­държащите се в него витамини, аминокиселини, ми­нерални соли. Тяхното отстраняване води до образу­ването на … Read entire article »

Filed under: Вредни храни

13 опасни токсини в храните

13 опасни токсини в храните

Fat-free майонеза и консерва без консерванти – напълно е възможно да откриете продукти, които да се рекламират по този начин, но дали наистина е възможно в майонезата да няма мазнини? Ето най-важните неща, които трябва да знаете за основните продукти, преди да протегнете ръка към щанда с красивите им опаковки. 1. Не купувайте обработено месо като бекон, кренвирши или наденички. Апетитният им червен цвят се дължи на натриев нитрат. Тази добавка причинява образуването на нитросамин в организма, … Read entire article »

Filed under: Вредни храни, Вредно